Fritidsutbildningar

Båtlivet är en Sveriges största folkrörelser. Våra skärgårdar är helt unika i världen. Att uppleva vår fantastiska natur på nära håll är en underbar upplevelse som är möjlig för alla.

TVÅ SKÄRGÅRDSLÄGER I ETT

Sommarläger ombord på Marina läroverkets skolsegelfartyg Belle Amie och på lägerön Idskär

Fartygsbefälsexamen klass VIII ombord

Fem dagars utbildning varav tre dagar sker till sjöss ombord på vår fd tullkryssaren Petsamo.

Förarintyg in English

The Inshore Diploma (in swedish Förarintyg) allows you to take the helm onboard! This course provides basic knowledge in navigation, seamanship and safety. The course consists of two full days where exciting practical boat training are included.

Båtkortet – intensivkurs

Vill du ta ett rejält kliv mot att bli en bättre båtförare? Detta är en kombinerad kurs för dig som vill ta både Förarintyg och Manöverintyg. Kursen genomförs av Sjösportskolan.

Manövrera och lägga till

Få bättre sjöförtroende! Kursen genomförs av Sjösportskolan.

Sjömärket

Sjömärket är en kurs för dig som vill komma ut på sjön, men inte vill ta Förarintyg och ha ansvaret ombord – få bättre sjöförtroende. Kursen genomförs av Sjösportskolan.

Kustskepparintyg

Kustskepparen är kursen för dig som vill bli en riktigt kompetent fritidsskeppare! Lär dig att bemästra en båt längre än tolv meter, även i de tuffaste situationer. Kursen genomförs av Sjösportskolan.

SRC/VHF-certifikat – Snabbkurs

VHF-radio är en bra försäkring till havs och ett kul redskap i vardagen. Detta är en kurs för dig som gärna seglar ut på farvatten utanför mobiltäckningen. Kursen genomförs av Sjösportskolan.

Förarintygshelg på Norra Idskär 1-3 juni 2018 inkl mat och logi

Marina läroverket sjöutbildning erbjuder dig att ta förarintyg och uppleva skolans lägerö Norra Idskär strax syd om Vaxholm.