Välkommen till Marina läroverket

Marina läroverket är en fristående skola och utbildningsanordnare som funnits sedan 1992 under namnet Klart Skepp. 2002 startades Marina läroverket, en väl etablerad skola som bedriver gymnasium, kvalificerad yrkesutbildning och fritstående kurser. Varje år studerar drygt 400 elever och studenter på skolan samt ytterligare några hundra kursdeltagare.

Marina läroverket är en lagom stor skola. Vi är tillräckligt stora för att garantera hög kompetens men samtidigt tillräckligt små för att kunna vara personliga.

Är du intresserad av gymnasiet klickar du här >>

Sjöutbildning

All kursverksamhet inom Marina läroverket har vi samlat under namnet "Marina läroverket, sjöutbildning". Här kan du som vill studera i vuxen ålder bli en del av vår verksamhet och utbilda dig i allt från hur du tar dina första trevande steg i en fritidsbåt till hur du kör en skärgårdsbåt.

Vi erbjuder allt ifrån helgkurser till kvalificerad yrkesutbildning.

Pedagogiska mål

Många som funderar på att studera i vuxen ålder känner en viss oro för att sätta sig i skolbänken på nytt. Har du samma känsla är du i gott sällskap. Som en väl etablerad skola har vi självklart både praktiskt kunnade och lång erfarenhet. De flesta lärare och instruktörer du möter hos oss är förutom yrkesmän också utbildade lärare. Vårt mål är att du skall nå dina mål!

En riktig skola!

När du väljer att utbilda dig hos oss väljer du också att komma till en skola med förankring i yrkeslivet. Vi utbildar med lärare som har pedagogisk skolning och lång erfarenhet.

Du möter en skolmiljö och övningsmaterial som är på riktigt. Vi föredrar övning i verkligheten framför simulator och vi föredrar utmaningar framför sol och bad. Sola och bada kan du förmodligen redan, köra båt i ruskväder tror vi att du kanske behöver öva på....

När vi pratar om utbildning ser vi förutom undervisningen också examinationen. Marina läroverket är en av Transportstyrelsen auktoriserad utbildningsanordnare vilket innebär att vi har ett auditerat kvalitetsystem och att vi själva ansvarar för examination. Vi ser examinationen som en del i kursen och skulle du inte lyckas fullt ut så får du vidare hjälp och en ny chans.

I våra priser ingår alltid examination och vi tar inte betalt för omprov!

Välkommen till oss!