Fartygsbefälsexamen klass VIII Kanarieöarna

Fartygsbefälsexamen klass VIII Kanarieöarna

Kurstillfällen / Anmälan

Kryssa bland Kanarieöarna och ta Fartygsbefälsexamen klass VIII. Utbildningen sker ombord på segelfartyget Älva

Marina läroverket sjöutbildning erbjuder en vecka ombord på segelfartyget Älva, då vi kryssar bland Kanarieöarna och samtidigt ger utbildningen Fartygsbefälsexamen klass VIII. Utbildningen ger behörighet som befälhavare för mindre yrkesfartyg men passar även den säkerhetsmedvetna fritidsskepparen.

Vi lämnar Sverige och beger oss till ett varmt Teneriffa och segelfartyget Älva. Boende och utbildning sker ombord, där vi förenar teori med praktik medan vi tar oss runt Kanarieöarna. Vi kommer att bl.a. besöka öarna Teneriffa, Palma och La Gomera och vid vissa ligger vi i hamn under natten. Segelfartyget Älva är svenskflaggat med svensk besättning, 45 meter långt och har Tall Ship Race klass A. Hon har 35 hyttplatser, ändamålsenliga samlingslokaler. Fartyget ägs och drivs av Marina läroverket. Klicka på länken för att se en film från seglingen 2017

Fartygsbefälsexamen klass VIII är en bred utbildning med navigation, radar, VHF, säkerhet, lagstiftnings- och ansvarsfrågor med mera. Den ger behörighet att kommersiellt köra i inre fart med en båt upp till 20 bruttoenheter (ca 45 fot). Förkunskaper är inget krav, men vi ser gärna att du har viss båtvana.

Följande ingår:
Del i hytt. Standarden på hytterna är god med dusch och WC antingen i hytten eller alldelse utanför. "Vanlig" ström finns ombord hela tiden. 

 Flyg från Stockholm Arlanda, kontakta oss om du önskar flyga från annan ort.

Vi har kock med oss ombord som lagar mat åt oss alla dagar, vi brukar dock organisera så att 2-3 målitder äts iland så att kocken kan få lite paus. Det brukar ske i samband med att det är någon dag ledigt från studierna.

Utbildningen Fartygsbefälsexamen klass VIII. Kursmaterial, webbkurser, examination samt VHF inskriven i NFB,s blåa bok.
Pris 26 000 kr.

Se vad tidigare kursdeltagare tycker om oss>>

Antal platser är begränsade. För mer information kontakta Thomas på 08-506 532 90 eller sjoutbildning@klartskepp.se.
Vid bokning av flygbiljetter i september oktober skickas faktura på 6000 kr. Slutbetalning november december.

IMG_0303.JPG

Kurstillfällen / Anmälan